Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Δημήτρης Σταυρακάκης - Σύντομο Βιογραφικό

ΔΗΜΗΤΡΗΣ   ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

Λογοθεραπευτής –Ειδικός Παιδαγωγός
Πτυχιούχος του κλάδου «Θεραπευτικής Παιδαγωγικής και Αποκατάστασης» του Πανεπιστημίου της Κολωνίας, Γερμανία.
Κρανιοϊερή Θεραπεία.
Υπεύθυνος του Kέντρου «ΛΟΓΟΠΑΙΔΕΙΑ» από το 1987

Ο Δημήτρης Σταυρακάκης σπούδασε και εξειδικεύτηκε από το 1980-86 στη Γερμανία στον κλάδο της «Heilpädagogik und Rehabilitation» του Πανεπιστημίου της Κολωνίας
Στα πλαίσια των σπουδών του, εκπαιδεύτηκε σε όλους τους τομείς της Ειδικής Αγωγής, ήτοι στην αποκατάσταση λόγου, φωνής, ομιλίας, άρθρωσης  και  ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ειδική εκπαίδευση και διδακτική κατά την αποκατάσταση ατόμων με σωματικές αναπηρίες, κώφωση και βαρηκοΐα.
To 1992 μετεκπαιδεύτηκε στη γλωσσική εκπαίδευση ατόμων με κοχλιακά εμφυτεύματα στη Κλινική Κοχλιακών Εμφυτευμάτων του Νοσοκομείου Ανοβέρου Γερμανίας, υπό την διεύθυνση του πρωτοπόρου στα κοχλιακά εμφυτεύματα στην Ευρώπη, καθηγητή ΩΡΛ, Ernst Lenhardt.
Με την άφιξη του στην Ελλάδα το 1987, ίδρυσε το Κέντρο ΛΟΓΟΠΑΙΔΕΙΑ, που μέχρι και σήμερα λειτουργεί και συνεχίζει την προσφορά του, με εμπλουτισμένο πρόγραμμα υπηρεσιών  και συνεργασιών με άλλες ειδικότητες της Ειδικής Αγωγής. Έκτοτε προσφέρει υπηρεσίες ειδικής αγωγής και αποκατάστασης λόγου, φωνής και ομιλίας σε πληθώρα ατόμων, παιδιών και ενηλίκων
Από το 1992 έως το 1994, υπηρέτησε στο Υπουργείο Παιδείας,- τομέας Ειδικής Αγωγής- ως υπεύθυνος λογοθεραπείας στο «Γυμνάσιο – Λύκειο κωφών – βαρήκοων της Αγίας Παρασκευής» στην Αθήνα.
Από το 1998 έως το 2004 ήταν συνεργάτης της ΩΡΛ Κλινικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Αθηνών ως σύμβουλος κοχλιακών εμφυτευμάτων και προβλημάτων φωνής.
Συνεχίζοντας τις δραστηριότητες του μέσα από το κέντρο «ΛΟΓΟΠΑΙΔΕΙΑ», το 2000 επεκτάθηκε και στην περιοχή Γλυφάδας, αυξάνοντας την ποσότητα και ποιότητα των παροχών και υπηρεσιών σε περισσότερα άτομα.

Το 2001 και 2002 δίδαξε μαθήματα Λογοθεραπείας, στο Τμήμα Μετεκπαίδευσης των δασκάλων στο «Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης» στην Αθήνα.
Από το 2001 έως το 2004 εκπαιδεύτηκε στην Κρανιοϊερή Θεραπεία (Craniosacral Τherapy), υπό την εποπτεία του αντίστοιχου γερμανικού συλλόγου. Ως πτυχιούχους του Ινστιτούτου της «Νέο - Κρανιοϊερής Θεραπείας» στην Ελλάδα απέκτησε πλούσια εμπειρία, εφαρμόζοντας μέχρι και τώρα, σε μεγάλο αριθμό ατόμων,- κυρίως σε παιδιά του αυτιστικού φάσματος, ως και σε παιδιά με αδυναμία συγκέντρωσης, διάσπαση προσοχής και  υπερκινητικότητα, παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση μαθησιακών δυσκολιών.

Η πολύχρονη και παράλληλη ενασχόλησή του με τη μουσική και το τραγούδι, τον οδήγησε στην εμβάθυνση των γνώσεων του στους τομείς της φωνολογίας, αναφορικά με τη παραγωγή και χρήση φωνής στην ομιλία και την αποκατάσταση φωνητικών διαταραχών.

Από το 2012, όλη η επαγγελματική του εμπειρία από την αποκατάσταση λόγου, φωνής, ομιλίας και ειδικής διαπαιδαγώγησης αποτυπώθηκε στη δημιουργία βιωματικών σεμιναρίων, με θέματα: «Αποκατάσταση Αρθρωτικών Διαταραχών»,- «Αναπνοή- Παραγωγή Φωνής- Εφαρμογή στην Ομιλία», -«Αποκατάσταση Τραυλισμού και Ταχυλαλίας», στα οποία είναι εισηγητής και παρουσιάστηκαν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και Κύπρου σε φοιτητές και επαγγελματίες λογοθεραπευτές .


Από τις αρχές του 2017 έχει θέσει σε λειτουργία το πρόγραμμα που είχε αναπτύξει, βασιζόμενος στην πολύχρονη εμπειρία του στον τομέα της αποκατάστασης  και κυρίως της πρόληψης: την «Μέθοδο ανάπτυξης και βελτίωσης γλωσσικής επικοινωνίας παιδιών από 2 έως 6 ετών». Η μέθοδος  έχει ομαδικό χαρακτήρα, διδάσκεται από εξειδικευμένο ειδικό προσωπικό, καλύπτει όλη την προσχολική ηλικία με αντίστοιχα προγράμματα εκπαίδευσης και σχεδιάστηκε για εφαρμογή σε όλους τους παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου